mr.dr. Yvonne Waterman

Mr.dr. Yvonne Waterman

Waterman Legal Consultancy

is gepromoveerd op het werkgeversaansprakelijkheidsrecht en geldt als dé specialist op het gebied van het civiele asbestaansprakelijkheidsrecht in brede zin. Zij maakt al vele jaren deel uit van de internationale gemeenschap van asbestexperts en is een veel gevraagd spreker op asbestcongressen wereldwijd: Yokohama, Londen, Ottawa, Washington D.C…

Yvonne combineert excellentie in haar vakbeheersing met een goed begrip van de praktijk. Zij gaat vaak op werkbezoek bij asbestsaneringen, renovaties of huurgeschillen. Die praktijkkennis kan vaak een relevant verschil maken in het vinden van de juiste juridische benadering. Woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars, saneerders, verzekeraars, werkgevers en de media weten haar te vinden.

Yvonne is oprichter van de Stichting European Asbestos Forum en organiseert jaarlijks een internationaal asbestcongres. Zij is ruim tien jaar redacteur geweest van het juridisch tijdschrift Letsel & Schade; nu  redacteur van Roofs en Tijdschrift voor Gezondheidsschade, Milieu en Aansprakelijkheidsrecht en auteur voor het Asbestmagazine; en daarnaast (mede-)auteur van diverse gezaghebbende publicaties en naslagwerken. Na haar carrière in de letselschadeadvocatuur is zij voor zichzelf begonnen. Zij is lid van de Vereniging Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR) en heeft mediation gestudeerd aan het ADR Instituut in Amsterdam. In haar spaarzame vrije tijd geniet zij van boswandelingen met haar Dobermann.

Rechtsgebieden:

  • Asbest: aansprakelijkheid, letsel, vastgoed, arbeid, contractperikelen, gebreken, beleid, audits, communicatie etc.
  • Werkgeversaansprakelijkheidsrecht (arbeidsongevallen en beroepsziekten).
  • Location:
    Kamperfoeliestraat 14
    4725 AV Wouwse Plantage